Як варити довгі макарони. - Форум filmline.in.ua
Наприклад: Координати "Скайфолл"
Субота, 03.12.2016, 00:19 Реєстрація Карта сайту RSS стрічка
Сторінка 1 з 11
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як варити довгі макарони.
Як варити довгі макарони.
oleshkoДата: Четвер, 28.03.2013, 11:20 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратор
Повідомлень: 294
Репутація: 32767
Статус: Offline
Тонкі і довгі спагетті - основа для багатьох смачних страв. Їх можна подавати з густими м'ясними або овочевими соусами, тефтелями або котлетами, додавати в бульйон або їсти з маслом і тертим сиром. Щоб будь-яке з обраних страв вийшло смачним, довгі макарони потрібно правильно зварити.

Вам знадобиться
- вода;
- макарони з борошна твердих сортів;
- оливкова або вершкове масло;
- сіль.

Інструкція

1 Вибрати відповідні макарони. Бажано зупинитися на марках, виготовлених з пшениці твердих сортів - такі спагетті не розварюються, зберігають форму і пружність, красиво виглядають в тарілці і володіють тонким смаком. Необов'язково купувати саме італійську пасту - відмінні макарони виготовляють і в інших країнах, в тому числі і в Росії.
2 Закип'ятіть воду у високій каструлі. Додайте сіль. Опустіть в окріп необхідну кількість макаронів - воно розраховується в залежності від порцій. Не ставте їх в ємність щільним пучком, інакше готова паста сліпнется під час варіння. Розправте спагетті вільним віялом.
3 Чи не намагайтеся укласти макарони в каструлю цілком - поступово вони опустяться на дно самі.
Щоб нижня частина не розварилася, можна трохи допомогти, акуратно приминаючи їх рукою. Не тисніть занадто сильно - тендітні спагетті можуть зламатися.
4 Коли макарони повністю зануряться в окріп, влийте в каструлю трохи оливкової або рафінованої соняшникової олії і акуратно перемішайте дерев'яною або силіконової ложкою. Це перешкоджає подальшому слипанию пасти.
5 Час варіння спагетті зазначено на упаковці. Але за хвилину до рекомендованого терміну варто виловити одну макаронину і спробувати її на смак. Готові спагетті повинні залишатися пружними, а в середині зберігати тонку «нитку» твердоватого непроварених тесту. Ця стадія готовності називається «аль денте» (на зуб) - саме таку пасту воліють італійці. Якщо вам більше подобається м'які макарони, поваріть їх ще одну хвилину.
6 Акуратно зніміть каструлю з плити і злийте готові макарони в друшляк. Не промивайте їх водою. Краще додайте прямо в друшляк трохи вершкового або оливкової олії і швидко перемішайте пасту. Тепер її можна викладати на тарілку як гарнір або додавати в сковороду, де готується соус.



В мене все класно, а в вас?
 
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як варити довгі макарони.
Сторінка 1 з 11
Пошук: