Як вибрати персик. - Форум filmline.in.ua
Наприклад: Координати "Скайфолл"
Неділя, 04.12.2016, 10:08 Реєстрація Карта сайту RSS стрічка
Сторінка 1 з 11
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як вибрати персик.
Як вибрати персик.
oleshkoДата: Четвер, 28.03.2013, 11:33 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратор
Повідомлень: 294
Репутація: 32767
Статус: Offline
Персики, хоча їх назва і походить від латинського словосполучення persicum malum - перські яблука - спочатку культивувалися аж ніяк не в Персії, а в Китаї. У Європі почали вирощувати ці фрукти тільки в 16 - 17 століттях. На Русі ж персиками аж до початку 18 століття називали апельсини. Але як би не була цікава історія персика, в першу чергу ласунів цікавить не вона, а те, як вибрати самий соковитий і стиглий плід.

Інструкція

1 Зверніть увагу на розмір персика. Хоча здається, що великий фрукт завжди соковитіше і смачніше невеликого, по відношенню до персикам це не так. Плоди, чиї розміри більше середнього кулака, як правило, виявляються жорсткіше. Особливий сорт персиків - Фрістоун - відрізняється великими розмірами і тим, що кісточка легко відділяється від м'якоті, визнані менш соковитими і більше підходять для консервації або заморозки.
2 Колір персика залежить від сорту. Всі спілі персики мають ділянки яскраво червоного або ніжно рожевого кольору, але інша поверхня у них повинна бути або яскраво жовта, або бліда, майже біла. Персики з білою м'якоттю володіють зниженою кислотністю. Не варто купувати зеленуваті, недостиглі плоди. Хоча персики і здатні дозріти, після того як їх знімуть з дерева, цукор в них перестає вироблятися і такий фрукт буде менш солодкий, ніж той, який був «знятий» з гілки тільки після того, як покрився рожевим «рум'янцем».
3 Огляньте персик. Він повинен бути покритий ніжним білястим пушком, на його шкірці не повинно бути темних плям або вм'ятин. Стиглий плід, якщо на нього злегка натиснути пальцями, піддається і трохи пружинить. Якщо фрукт «кам'яний», його зарано зняли з гілки. Якщо на персику залишаються виразні вм'ятини, навіть після легкого натискання, він перезріло.
4 До стиглим персикам немає сенсу принюхуватися, оскільки їх теплий аромат легко розрізнити. Ніжний запах плода - один з головних показників його приємного смаку.
5 Хороший показник зрілості персика - ущелина на ньому. Вона повинна бути досить глибокою і чітко окресленої, без «оплившіх» країв.

Зверніть увагу
Перед тим як подати до столу персик з холодильника, дістаньте його і дайте плоду прогрітися хвилин 20-30 до кімнатної температури. Так він повніше розкриє аромат і смак.

Корисні поради
Оскільки свіжі персики - швидкопсувний продукт, не купуйте більше, ніж ви плануєте з'їсти або обробити за 3-4 дні. Саме стільки вони зможуть зберігатися без втрати в якості, при кімнатній температурі. Якщо ви хочете продовжити цей термін ще на 1-2 дні, зберігайте фрукти в холодильнику в поліетиленовому пакеті.


В мене все класно, а в вас?
 
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як вибрати персик.
Сторінка 1 з 11
Пошук: