Як смачно маринувати огірки. - Форум filmline.in.ua
Наприклад: Координати "Скайфолл"
Понеділок, 05.12.2016, 16:35 Реєстрація Карта сайту RSS стрічка
Сторінка 1 з 11
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як смачно маринувати огірки.
Як смачно маринувати огірки.
oleshkoДата: Четвер, 28.03.2013, 10:53 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратор
Повідомлень: 294
Репутація: 32767
Статус: Offline
Літо дарує нам багатий урожай: велика кількість овочів і фруктів, здається, не закінчиться ніколи. Але саме в цей час пора задуматися про довгої зими і зробити запаси. Одним з найпопулярніших консервованих овочів, є огірки, способів маринування яких існує безліч.

Вам знадобиться
Гострі мариновані огірки:
- 5 кг огірків;
- 100-150 г свіжого кропу;
- 10 г кореня хрону;
- 10-15 г насіння гірчиці;
- 10 г зелені естрагону;
- головка часнику;
- 2-3 г чорного перцю меленого;
- 4 літри води;
- 700 г оцту столового;
- 150-200 г солі;
- 150-250 г цукру.

Салатні огірки:
- 5 кг огірків;
- 200 г цибулі ріпчастої;
- 7-8 г насіння кропу;
- 3 л води;
- 1 л оцту столового;
- 50-70 г солі;
- 300-400 г цукру;
- 10 горошин чорного перцю.

Мариновані корнішони:
- 5 кг корнішонів;
- 5 середніх морквин;
- 20 -25 невеликих цибулин;
- 2 головки часнику;
- 5 л води;
- 250 г оцту;
- 400 г солі;
- 10-15 горошин чорного перцю;
- 10 лаврових листочків.

Інструкція

1 Гострі мариновані огірки
Огірки середньої величини ретельно вимийте, зріжте кінчики. Банки стерилізуйте 10 - 15 хвилин. На дно покладіть половину крупно порізаного кропу і естрагону, хрін, часник, гірчицю і перець. Вертикально укладіть огірки, а зверху на них покладіть половину, що залишилася кропу і естрагону. Підготуйте маринад: у киплячу воду додайте сіль і цукор, варіть 10-15 хвилин, а потім додайте оцет. Залийте маринад в банки і пастеризують їх при 90 ° С.
Якщо ви використовували невеликі банки, то достатньо 20 хвилин. Якщо банки трилітрові - півгодини. Для закрутки краще використовуйте лаковані кришки, оскільки оцет може вступити в реакцію із залізом. Закочені банки поставте шийками вниз і гарненько закутайте. Через добу приберіть їх в темне місце.

2
Салатні огірки
Огірки вимийте, очистіть і поріжте кружечками завтовшки до 1 см. Присипте їх сіллю, насінням кропу, подрібненою цибулею і перцем, ретельно все перемішайте і покладіть в стерилізовані банки. Потім залийте маринадом, який готується вказаним вище способом. Банки пастеризують при 85 ° С 10-15 хвилин.

3
Мариновані корнішони
Відберіть огірки довжиною до 7 см, вимийте їх, на пару секунд опустіть в киплячу воду, злийте її, а потім відразу ж поставте під холодну. Кожен огірок укол зубочисткою в декількох місцях, укладіть в емальований посуд, натріть сіллю і надавіть чим-небудь важким. Поставте на 12 годин у прохолодне місце. Морква поріжте кружечками, цибулю почистіть і опустіть їх в киплячу воду на пару хвилин. На дно стерилізованих банок покладіть по кілька зубчиків часнику, а потім вертикально укладайте корнішони, шарами додаючи моркву, цибулю і лавровий лист. Залийте маринадом та пастеризують, як описано в першому рецепті.

Корисні поради
Кількість спецій і прянощів дано з розрахунку на вказану кількість рідини. Можливо, вам знадобиться більше або менше маринаду. У цьому випадку перерахуйте пропорції.


В мене все класно, а в вас?
 
Форум » Користувацький розділ » Як зробити... » Як смачно маринувати огірки.
Сторінка 1 з 11
Пошук: